Wat

Wat

Locatie

Het adres van Stichting Scouting BSO Vlaardingen is:

Watersportweg 18, 3138 HD Vlaardingen 

Scoutinggroep Maurits Viool is het vierde en laatste gebouw op Scoutcentrum Vlaardingen.

In het scoutinggebouw van Maurits Viool gebruiken wij 4 lokalen, de grote keuken en toiletten met douches. De BSO biedt op dit moment plaats aan 75 kinderen en is verdeeld over: 

Beneden 4 lokalen: stamgroepen de Bevers kinderen uit groep 1 en 2; de Vossen voor kinderen uit groep 2 en 3; de Dassen voor kinderen uit groep 4 en 5; de Wolven voor kinderen uit groepen 6,7 en 8 .

De vereniging van Maurits Viool gebruikt in het weekend het clubhuis voor het scoutingspel. Doordeweeks gebruiken wij de ruimtes voor de BSO. 

Ons scoutcentrum beschikt over een eigen parkeerplaats, deze vindt u aan het begin van het centrum. Het scoutcentrum is autovrij, zodat kinderen onbezorgd buiten kunnen spelen.

Openingstijden

Onze BSO is open op

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

07:00 tot 9:00 voorschoolse opvang (VSO)

13:30 tot 18:00 naschoolse opvang (NSO)

18:00 tot 18:30 verlengde opvang (VO)

Woensdag

07:00 tot 9:00 (VSO)

11:30 tot 18:00 (NSO)

18:00 tot 18:30 (VO)

Vakantie of studiedag

07:00 tot 18:00

18:00 tot 18:30

Vervoer

Het gebouw van Scouting BSO Vlaardingen staat in natuurgebied de Broekpolder en ligt afgelegen van scholen. Wij halen en brengen uw kinderen van en naar school met onze eigen auto’s of bus. We lopen een vaste route naar de auto en rijden een vaste route naar de BSO. Alle auto’s hebben voldoende goedgekeurde autostoelen en stoelverhogers voor de kleinste (tot 135 cm). 

Welke scholen

Wij brengen en halen kinderen van en naar onderstaande, Vlaardingse basisscholen:

 • IKC ’t Palet centrum
 • IKC Jan Ligthart
 • Jenaplan Vlaardingen
 • IKC De Klimboom
 • IKC Ambacht
 • IKC Erasmus Dagschool
 • SBO de Kameleon
 • IKC Prins Willem Alexander
 • KBS de Hoeksteen
 • IKC VanKampen

Staat de school van uw kind(eren) er niet tussen? Neemt u contact met ons op. Wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

BSO op maat

Wij bieden buitenschoolse opvang op werkdagen, tijdens vakanties en op studiedagen.

Een schooljaar bestaat uit 40 schoolweken en 12 vakantieweken.

Bij inschrijving geeft u aan op welke dagen u BSO voor uw kind(eren) wilt. Op deze dagen bent u ook gegarandeerd van een plaats tijdens vakantieopvang. U bepaalt zelf welke vakantieweken u opvang wilt en hoeveel uren per dag. Op basis van uw keuze stellen wij het aantal opvanguren per jaar vast. Dit aantal delen we door 12 (maanden). Zo komen we op een vast maandbedrag. Dat maakt vakanties niet extra duur. 

Flexibele opvang

Aan maximaal twee kinderen kunnen wij flexibele opvang bieden. Werkt u op wisselende tijden, dan kijken we graag met u mee om opvang op maat te bieden. Flexibele opvang biedt uitkomst. U geeft 2 weken van te voren aan ons door op welke dagen u opvang voor uw kind(eren) nodig heeft. Aan het begin van het jaar spreken wij het aantal opvanguren af. Hierop berekenen wij uw maandfactuur. Aan het einde van het jaar berekenen wij het totaal aantal uren en verrekenen wij.  

Een dagdeel ruilen of extra opvang   

Een dagdeel opvang ruilen is in principe mogelijk. Voor extra opvanguren berekenen wij € 7,02 per uur, het normale uurtarief. De extra uren brengen wij op de eerst volgende factuur in rekening. 

Ziek of afmelden

Bij afwezigheid vragen wij u uw kind een werkdag van te voren, voor18:00 uur aan ons door te geven. Dit kan het makkelijkst via WhatsApp. Bij later afmelden, zullen de afgesproken of contracturen voor die dag in rekening worden gebracht. Bij op tijd afmelden, zullen de afgesproken of contracturen als openstaande uren blijven staan. Niet gebruikte uren, door bijtijds af te melden, kunnen door de Ouder gebruikt worden als vakantie/ openstaande uren.

Waarom zelf lunch meenemen

Wij vragen kinderen zelf een lunchpakket mee te nemen inclusief drinken. Hierdoor kunnen we ons uurtarief laag houden. U weet zelf als beste wat uw kind graag eet, zo voorkomen we dat er ingekocht eten overblijft en voorkomen we verspilling. De lunchpakketten van de kinderen kunnen in de koelkast. Afhankelijk van de activiteitenplanning, vragen wij u de lunch in een rugzak mee te geven. Fruit, tussendoortjes, drinken, zonnebrand en dergelijke hebben wij op de locatie.

Tarieven

Ieder jaar stelt de belastingdienst het maximum uurtarief kinderopvangtoeslag vast en stelt dit tarief als adviesprijs. Wij nemen dit advies ter harte en baseren hier ons uurtarief op.

Per 1 januari 2024 verhoogd de belastingdienst het maximum uurtarief kinderopvangtoeslag van € 7,85 naar € 9,12 Onze uurtarieven stijgen in deze jaarlijkse indexering mee.

Per uur Buitenschoolse Opvang betaalt u € 9,12

Per uur Vakantieopvang betaalt u € 9,12

U sluit als ouder zelf een contract af met onze BSO. Daarvoor moet u zelf kinderopvangtoeslag aan te vragen. Dit kan via http://www.toeslagen.nl.

Bent u benieuwd wat u aan kinderopvangtoeslag kunt verwachten? Via onderstaande link kunt u een proefberekening maken http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen.

Inschrijven

Bent u enthousiast over onze BSO, neemt u dan contact met ons op. Hiervoor kunt u het contactformulier invullen en versturen.

We leiden u graag rond op onze BSO tijdens opvanguren. Dan leggen we u ook de verdere gang van zaken uit.

Besluit u gebruik te maken van onze buitenschoolse opvang , dan nodigen we uw kind uit eerst te komen wennen. Het wennen begint in de maand voor de daadwerkelijke opvang begint. Bij de eerste keer wennen kunt u aanwezig zijn.

  Welke dagen opvang:

  Welke dagdelen:

  Wijzigingen contract

  Als u het contract met ons wilt wijzigen, dan kunt u dat per email doorgeven aan het secretariaat. Dit kan via secretariaat@scoutingbsovlaardingen.nl. Contracten kunnen per de 1e of de 16e van de maand wijzigen. Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand. Per gewijzigd contract brengen wij €15,00 administratiekosten in rekening. Wilt u het contract uitbreiden, dan kunt u het beste even informeren of er op die dagen plaats is. Ons telefoonnummer is 06 26 154 443